Om oss

År 2003 startade Stina Karlsson det första centret i franchisekedjan Itrim med inriktning på viktminskning och träning. Detta center har hon drivit sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnade vi i samma lokaler och med samma team som tidigare med namnet Empower Wellness.
Stina är Hälsopedagog från GIH (Gymnastik och Idrotts Högskolan) och åkte 1999 till San Diego i USA och tog en Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och ett arbete som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE med fokus på hälsosammare matvanor och motion.
Under nya varumärket Empower Wellness fortsätter vi det hälsoarbete som vi gjort sedan starten 2003, men vi vidgar kunskap och erfarenhet med kontinuerliga utbildningar och följer nya forskningsrön.

Utveckling och hög kompetens mixat med lång erfarenhet är vår specialitet, så väl som en unik och personlig träningsstudio i extra vacker miljö. Varmt välkommen till oss!

Vi som jobbar här

Stina Karlsson och är Coach-VD-ägare av Empower Wellness

Jag är Hälsopedagog från GIH och åkte 1999 till San Diego i USA och tog min Master i Excersice Fysiology & Sport Psychology plus kurser i Psykologi och arbetade som forskarassistent i ett projekt för att ändra/förbättra livsstilen för 11-16 åringar PACE. 2003 styrde jag kosan hem och startade det första Itrimcentret med inriktning på viktminskning och träning.

Jag har drivit detta sedan dess men i augusti 2019 gick vi ur kedjan efter exakt 16 år, och 1 september 2019 öppnades i samma lokaler Empower Wellness.

Under åren har jag coachat och tränat medlemmar och även hela tiden utmanat mig och teamet med vidareutbildningar inom coachning, kost och träning. Allt för att kunna erbjuda hög kompetens och erfarenhet.

Mitt företag är även ett intresse, fuskar lite i golf, men älskar att spendera tid i vårt extraboende vid havet. Nu för tiden utför jag ingen idrott men jag har tidigare ägnat mig åt tävlingsrodd både i Sverige och USA.

Det absolut bästa med mitt jobb och som gör att jag fortfarande jobbar med det jag älskar sedan 2003, är att få förtroende och möjlighet att förbättra människors liv och hälsa.

Det finns inget som går upp emot att se en person förändras till det positiva framför ögonen på dig och att få äran att vara med på den resan. DET är obetalbart och en sådan gåva.

Det roligaste är nog att inom våra expertområden behöver man vara nyfiken och uppdatera sig hela tiden vilket gör att det sällan blir tråkigt. Men får inte heller glömma hur roligt det är att jobba med ett magiskt team där vi alla har samma kall och positiva inställning. Vårt team är vår absoluta styrka och att försöka ha roligt på jobbet är viktigt.

Empower Wellness - vår historia och bakgrund

Liselotte Franklin Personlig tränare, hälsocoach och yogainstruktör

Jag har en kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning hälsopromotion från Göteborgs Universitet och har arbetat med träning och hälsa sedan 2009 då jag under min studietid började jobba som boxningsinstruktör på Nordic Wellness.

Jag började arbeta som personlig tränare 2011 och har vidareutbildat mig i bland annat träning under och efter graviditet.

Jag har arbetat som hälsocoach sedan 2013 och 2016 utbildade jag mig till yogalärare med vidareutbildning i yinyoga 2018

Hela mitt vuxna liv har jag älskat att träna hårt och explosivt. Styrketräning, kampsport, fotboll, dans med mera. Det gör jag fortfarande men jag behöver en motvikt; yoga. Yoga är en stor passion och ett sätt för mig att skapa balans och andrum i mitt liv. Förutom detta så spenderar jag gärna tid ute i naturen med min familj och mina vänner.

Det bästa med mitt jobb är att få vara med på människors förändringsresa. Det är inte alltid lätt att göra förändringar men oavsett vad målet är så är det fantastiskt roligt att se glädjen och stoltheten hos en person som utvecklas, utmanar sig själv och mår bättre fysiskt, psykiskt och emotionellt.

Charles Mellin Coach och Personlig Tränare

Jag har en kandidatexamen inom Health Promotion - Physical Activity, Sports and Nutrition.

Just nu studerar jag till en master inom Health Integrative Sciences. Jag har arbetat som hälsokonsult sedan slutet på 2009 och Personlig Tränare sedan 2014.

Jag har väldigt många olika intressen men de jag brinner mest för är kampsport, musik, dans och att vara i naturen. Då jag även älskar matlagning, film och spel så upplever jag att jag får en god kombination av det goda och det nyttiga. En god hälsa tror jag handlar om balans.

Det bästa med jobbet är att se den positiva förändringen. På vägen mot målet så kommer resultaten, vilket många glömmer. De flesta mår bättre, känner sig starkare och piggare. Även ifall inte de exakta målen nås så blir det definitivt resultat som kan bidra till en bättre livskvalitet!

Sandra Hedin hälsocoach och personlig tränare

Här har jag varit sedan våren 2016.

Jag har en kandidatexamen som Hälsovetare med inriktning hälsopromotion. Utbildad Personlig tränare våren 2017.

    Fritiden spenderar jag gärna ute i naturen med familjen. En spännande upptäcktsfärd som avslutas med en god kopp kaffe och ett mellanmål.

    Inom träningen har jag genom åren varit en allätare. Jag är simmare i grunden som hittade gruppträningen i tonåren. De sista åren har jag ägnat mer tid åt swimrun, crossfit, styrketräning och HIIT pass. Målet med min träning är att kroppen ska vara stark nog för att orka med det vardagliga livet. Mitt stora mål är att känna mig lika stark när jag blir äldre som jag är nu.

    Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och påverka en annan människas vardag och livskvalité. Vare sig det handla om stora eller små förändringar så får jag en möjlighet att vara en del utav den. Det är fantastiskt att inte bara fokusera på målet utan även hur resan dit ser ut och framför allt då se hur våra medlemmar utvecklas och utmanas på flera olika plan längs med vägen.  Lycka, stolthet och en massa glädje är vad jag önskar att varje medlem hos oss känner.